skönhet

Den som använder rakhyvlar ofta kan ha nytta av att testa olika modeller och varianter. Det är ganska stor skillnad i upplevelse beroende på till exempel antal blad och om det är en hyvel som är anpassad för kvinnor eller män (eller snarare, olika kroppsdelar som brukar rakas). I den här texten hittar du information som kan guida till köpet av rätt rakhyvel för dig.

Antal blad i rakhyvlar har faktiskt betydelse

Olika rakhyvlar kommer med olika antal blad, och det är inte ovanligt att billigare modeller har lite färre än de dyrare. Använder du en hyvel med fyra till fem blad kan du räkna med en behagligare upplevelse. Lägre än så, och det kan kännas mer strävt att raka sig – det kan längre tid, samtidigt som risken för små sår och irritationer kan öka.

Läs mer om bl.a.:

  • Antal blad
  • Rörliga eller stela hyvlar
  • Ergonomin

Flexibel eller stel rakhyvel?

Den som rakar sig ofta bör köpa en rakhyvel som rör sig med kroppen. Visst kan stela hyvlar fungera, men rörliga modeller brukar kännas enklare och behagligare, samtidigt som de kan minska risken för sår. Om den är rörlig eller inte brukar framgå på förpackningen.

Handtaget

En del billigare modeller brukar vara raka, med fyra kanter. Medan det här kan fungera lite då och då, bör den som rakar sig ofta kanske köpa rakhyvlar med mer ergonomiskt designade handtag. De har bättre grepp och formar sig bättre i din hand, vilket gör rakningen till en bättre upplevelse överlag.

Inbyggd gel i rakhyvel

Det finns lite dyrare varianter som har inbyggda och flexibla rakgelremsor med body butter. Dessa ska löddra och ge ett mjukt glid när du fuktar hyveln. Enligt tillverkarna ska separat gel eller tvål inte behövas, men det kan vara skönt att ändå ha det redo. Tänk på att dessa är dyrare.

Priset

Rakhyvlar behöver bytas och priset blir därför en ganska avgörande faktor. Det finns många riktigt billiga modeller på marknaden, men dessa är inte särskilt behagliga att raka sig med, och de håller sällan särskilt länge. Sikta på en modell du tycker verkar vara prisvärd.

Är du man eller kvinna?

Rakhyvlar kommer i modeller som är designade för män och kvinnor. Det som det egentligen handlar om är att de är formade för att raka olika delar av kroppen. Kvinnor rakar till exempel knappast ansiktet lika ofta som män gör. Välj en som passar dig!

Cykelhållare

Behöver du en cykelhållare? I Thules sortiment hittar du flera olika varianter. Företaget arbetar för att ta fram ett stort sortiment av produkter som är stabila, säkra och testade i deras eget test-center. Vidare trycker de på att de ska se bra ut och vara av hög kvalitet.

Men vilken variant av cykelhållare passar dig bäst?

Takmonterad cykelhållare

Med en takmonterad variant till bilen är det enkelt att ta med sig cykeln överallt. Det finns produkter med vilken du kan fästa cykeln i hjulet, i framgaffeln eller i ramen. För den som är osäker kan det vara bäst att använda en enklare takmonterad variant som uppfyller basbehoven. Den som har mer specifika önskemål kan säkerligen hitta det som behövs i sortimentet också.

Hållare för dragkrok

Cykelhållare för dragkrokar är normalt lite dyrare än övriga varianter – men så kan de också vara riktigt praktiska. Du behöver inget takräcke, utan installerar hållaren direkt på kroken. Med den här varianten kan du få plats med upp till fyra cyklar, beroende på modell. Hållarna är gjorda för att klara av två, tre eller fyra cyklar. Av förklarliga skäl behöver du gå upp i pris ju fler cyklar du vill kunna ta.

Backluckemonterad

Det finns även varianter som monteras på bilens baklucka. Det här är ett alternativ som passar den som vill kunna frakta en eller flera cyklar på bilen, och som kanske varken har dragkrok eller takräcke. Prismässigt ligger dessa ungefär mellan de takmonterade hållarna och de som monteras på dragkroken.

Hitta rätt produkt

Thule har en funktion på sin hemsida där det enkelt går att få förslag på produkter. Du börjar med att välja monteringsplats, om det ska vara på taket, bakluckan eller på dragkroken. Därefter väljer du antal cyklar som du vill kunna transportera. Som nämnt ovan kommer det att kosta mer om du vill kunna transportera fler cyklar.

Därefter väljer du om montering ska ske hängande eller på plattform. Plattformar klarar tyngre cyklar, medan hängande cykelhållare är lätta och enklare att förvara. Slutligen väljer du om hållaren från Thule även ska klara av elcyklar. Du behöver då ett ställ som klarar lite tyngre vikter.

Profilreklam

För att dina profilprodukter ska användas så ofta och så länge som möjligt måste det vara något som är en del av människor vardag. Vattenflaskan är en sådan profilprodukt och nuförtiden finns den i många olika material och utföranden. Design har blivit allt viktigare och för vissa är vattenflaskan närmast att likna med en trendig accessoar.

När allt mer digitaliseras kan man fråga dig om fysiska profilprodukter verkligen är en vettig investering? Vi är många som vill ta hänsyn till miljön genom att minska konsumtion och därför bör du tänka till både en och två gånger innan du beställer en profilprodukt. Du vill såklart att ditt företag ska exponeras och du vill att de profilprodukter du beställer ska användas ofta och länge. En vattenflaska är en profilprodukt som följer med både på träningen och på jobbet. Att dricka vatten är livsnödvändigt och att hålla vätskebalansen på en bra nivå är något som många är noga med. Därför är vattenflaskan som profilprodukt en bra investering eftersom den kommer att fungera som en ständig följeslagare till dina mottagare. När du väljer vilken typ av vattenflaska du vill ha kan du fundera över hur du vill att din profilprodukt ska användas. En flaska som har en vid öppning är lättare att diska och vissa material håller värmen bättre och går att diska i diskmaskin. Andra material är stöttåliga och håller över tid. Storleken på flaskan påverkar också hur din profilprodukt kommer att användas – vill du att den ska användas på gymmet, kontoret eller på campingturen?

Trendiga vattenflaskor

Eftersom vattenflaskan numera ofta används som en accessoar så har utbudet ökat i samma takt. Som profilprodukt finns den i alla möjliga material som aluminium, glas och plats. Den finns också i många olika prisklasser. Många gillar giftfria flaskor i hårdplast eller snygga flaskor i stål. Beroende på material så kan du trycka på flaskan på olika sätt, en stålflaska kan du till exempel välja att gravera. Vissa plastflaskor innehåller kemikalier varav den mest kända kanske är BPA, ett ämne som gör plasten hårdare och som är skadlig för människan. Nuförtiden finns det många tillverkare som väljer att inte använda BPA i sina profilprodukter. En mer högteknologisk trend när det gäller vattenflaskan som profilprodukt är ”den smarta vattenflaskan”. Dessa flaskor räknar ut hur mycket vatten du bör dricka och som dessutom påminner dig när du ska dricka genom att vibrera eller lysa.

Kaffekvarnar

Bäst kaffekvarn

När det gäller kaffe finns det inga genvägar. Detta sägs om många saker i samhället, men när det är fråga om kaffe är det inte en överdrift. Bönorna skall växa och få mogna ordentligt under rätt omständigheter. Därefter skall de skördas och rostas med finess. Redan här har man fått lägga ner enorm tid och energi för att det skall bli så bra som möjligt. När bönorna väl har rostats skall de svalna och förpackas. På så vis håller de smaken så bra som möjligt. När man har malt kaffebönorna försvinner smaken relativt snabbt om man inte håller kaffet fryst eller syrefritt. En kaffekvarn är ett bra sätt att se till att man alltid får riktigt gott kaffe! Då är bönorna alltid nymalda med alla oljor intakt. Valet av kaffekvarn tillåter dessvärre sällan någon genväg heller. Att mala kaffe är inte någonting som låter sig göras med ena handen. Malningen skall helst gå snabbt men utan att det blir ojämn kvalitet på bitarna.

När man maler kaffet slarvigt kan man få en rad stora bitar följt av esspressomalda korn. Detta medför allt för ofta att det blir fel styrka eller att vattnet helt enkelt inte kan rinna igenom filtret. Görs malningen på rätt sätt har man istället ett jämnt och fint kaffe som går att anpassa helt utifrån vilken bryggning man avser använda sig av.

Kniv eller sten

Att använda sig av knivar vid malning är ofta mindre bra än att använda en maskin som använder kvarnsten. Benämningen kvarnsten skall här inte ses som bokstavligt då man inte använder sten för denna malning. Istället är det kvarnskivor som maler kaffet till den grovlek som behövs för att man skall kunna brygga det.

Kaffekvarnar med knivar är betydligt billigare än övriga alternativ. Med rätt handlag kan de fungera men risken att få ojämn kvalitet är stor. Vidare resulterar de ofta i kaffedamm som kan vara svårt att ta bort vid rengöring. Den som är mån om att få så bra och jämnstort kaffe som möjligt kan med fördel titta på de kaffekvarnar som finns i det högre kvalitetsspannet. Här går det att hitta utmärkta varianter som kan användas dagligen. Här finns även den som fått utmärkelse bäst kaffekvarn i det test som tidigare nämnts i texten.

Festmat

Bland de många festrätter som finns att välja bland har smörgåstårta en särställning som är av stor vikt. Många festrätter har en geografisk och kulturell förankring medan detta är en anrättning som går lika bra överallt. Att bygga en smörgåstårta är dock inte någonting som låter sig göras i en handvändning. Den som har vana av att tillreda smörgåstårtor har ofta sina egna röror och smakkombinationer att jobba med. För en ovan matlagare är det en djungel som dessvärre ofta slutar med halvfabrikat. Även om detta kan fungera bra i givna situationer, är det inte någonting som kan jämföras med handgjorda röror i bättre tårtor.

Skaldjurstårta

Det går att anpassa en smörgåstårta för att den skall passa de gäster som väntas förtära denna. Samtidigt finns det vissa komponenter som mer eller mindre kan förutsättas. Det gäller framförallt när det kommer till ”sea food”. Skaldjur och fisk hör kanske till de mest uppskattade inriktningarna för smörgåstårtor. Lax i kombination med surimi, kräftstjärtar, räkor och stenbitsrom är en färdig succé redan från start! Här kan man dock ta ut svängarna ytterligare! De som jobbar professionellt med smörgåstårtor kan ha en rad olika tankar om alternativ eller tillägg som kan användas för att smörgåstårtan skall kännas fräsch och modern. Såväl krabba som musslor går att ha med i en sådan tårta. Viktigt är att man har koll på eventuella allergier. Det finns de som inte tål skaldjur men som gärna äter lax samt annan fisk.

Köpa smörgåstårta i Stockholm

Väljer man att beställa smörgåstårta i Stockholm har man sitt på det torra. Det finns då ingen risk att man blir stående i panik i samband med att gästerna kommer. För att en smörgåstårta skall smaka så bra som möjligt behöver den också få lite tid på sig att ”gå ihop”. Har man sin tillställning någonstans där det inte finns tillräckligt bra möjligheter till kylning, kan man få stora problem med dessa anrättningar. Köper man smörgåstårta i Stockholm kan man få allting levererat i tid och ändra fram till dörren. Oavsett om det är smörgåstårta till företagssammankomster eller om det gäller en privat tillställning.

Smörgåstårtor är någonting som de flesta kan uppskatta och de ger samtidigt en möjlighet att enkelt anpassa rätten efter deltagare. På så vis är det en elegant och festlig rätt som alltid fungerar.

Fordon

Konsten att få mopeden att gå som tåget är någonting man lär sig efterhand. För många är det fråga om erfarenheter man samlat på sig från det att man var liten och hade långt kvar till 15 år. Varje sakkunnig man talat med från den tiden och framåt har bidragit med sin kunskap. Att förstå hur man skall trimma sin moped på bästa sätt är någonting man sedan bär med sig. Om man en gång satt sig in i varje skruv och mutter som bidrar till helheten, finns detta sedan i minnet oavsett hur många år som går. Annat är det med mopedtillbehör och trimsatser. Detta är inte någonting man kan bära med sig hur som helst och det är inte alltid enkelt att finna vad man söker. Entusiaster runt om i landet har genom åren bildat sina respektive grupper där man kan byta och sälja mopeddelar till varandra. Nu för tiden finns internet och med det en rad dörrar som inte tidigare kunnat användas för att hitta vad man söker. Webben innebär en snabb och enkel möjlighet att köpa mopedtillbehör och trimsatser oavsett var man befinner sig och vilka kontakter man har med andra mopedintresserade.

Här finns en välsorterad butik för mopedtillbehör och trimsatser.

Oavsett vilken sorts moped

När det kommer till mopedtillbehör och trimsatser är det viktigt att man har all information för att kunna köpa in rätt saker. Oavsett vilken moped det rör sig om kan man dock hitta vad man önskar finna i syfte att färdigställa det man tänker. Har man behov av experthjälp kan man ofta få några tipps via personalen som jobbar i mopedbutikerna. Flera av dessa har ett stort intresse för mopeder och vet hur man får en klassisk moped att åter fungera så bra som möjligt. Att glida fram på en klassisk moped med nya mopedtillbehör och trimsatser är ofta värt ansträngningen.

I vissa fall kan man behöva söka ordentligt för att hitta tillbehör som gör helheten. I dessa fall handlar det inte om trimdelar utan om dekaler och annat som bär spår av tiden som varit.

Exponering

När sommaren är här så innebär det att du har fantastiska möjligheter att skapa en minnesvärd strandfest för personal och kunder. Vi har samlat tipsen som du kan använda dig av för att skapa ett minnesvärt event som möjliggör nya affärsrelationer. Beachflaggor har blivit ett klassiskt sätt att dra till sig uppmärksamhet både i stan och på stranden. Företag som erbjuder tjänster sommartid kan ofta använda detta för att nå framtida gäster.

Mat, dryck och vatten

Om du ska skapa event på stranden är det en bra idé att erbjuda allt ifrån dryck till snacks. När man träffar potentiella kunder är det, som alltid, bra att kunna erbjuda någonting extra för att kunna hålla dialogen igång under en tid. Just vatten är bra eftersom det behövs när solen steker på, något som är lätt hänt under sommaren. Du kan använda dig av beachflaggor för att visa vart ni är. Känner man inte till verksamheten från tidigare, kan man bli nyfiken och av denna orsak styra färden mot er stuga.

Beachflaggor av bra kvalitet

Beachflaggor som är tillverkade för att hålla väder och nötning, kan vara en investering som står sig länge! De material som nu finns tillgängliga kan fungera i några år helt utan att blekas eller fransa sig i kanterna. I synnerhet om man väljer beachflaggor som har fållad kant. Värt att tänka på är att de beachflaggor som utformas också skall ha bra ställ för att inte blåsa omkull vid byar.

Musik är ett måste

Inget evenemang är komplett utan musik. Faktum är att du kan skapa en riktigt rolig stämning med hjälp av beachflaggor och lite bra musik. Beroende på vad för verksamhet som bedrivs kan man variera användningen av marknadsföringsredskap. Beachflaggor har för många en direkt koppling till sommar och njutning. Ett bra sätt att börja relationen med kunden på rätt vis! Kvalitetsbilder krävs för att print skall komma till sin rätt. Oavsett vilka färgskalor man skall använda sig av, kan man vinna stort på att gå igenom detta en extra gång innan man beställer beachflaggor eller någonting annat som får verksamheten att generera större fokus.

inredning

Det finns egentligen inte några givna kategorier när det kommer till pyssel. Allt och ingenting kan samsas under detta paraply som hela tiden tycks växa sig större. En snabb definition skulle kanske vara att pyssel är allt det man gör för att utsmycka, försköna, skapa och uttrycka. Pyssel som begrepp är dock ofta förknippat med en sorgfri och tillåtande konstform. Någonting man kan hävda med bestämdhet är att de flesta av oss i någon form ägnar sig åt pyssel oavsett om det handlar om målning, handarbete, bygg eller trädgård. Tittar man på de olika sorters pyssel som görs av människor runt om i världen är det svårt att inte känna inspiration och en önskan om att själv förverkliga några av de tankar som finns längst bak i huvudet.

En någorlunda intressant vattendelare inom pyssel i gemen är den mellan materialen som används. Det finns en hel del pyssel som endast jobbar med hårda material. Inte sällan med en koppling till industri, fordon, sten eller maskiner. Steampunk är en allt för snäv beskrivning men att bygga nyttoföremål med hjälp av rörledningar, koppar, kugghjul eller vattenledningar har blivit vanligare än någonsin. Vid sidan av detta kan man också se ett ökat intresse för allt som rör tyger och garn.

Pyssel över alla gränser

Som konstform eller fritidsaktivitet har pyssel ofta haft möjligheten att röra sig fritt över gränserna. Här har man kunnat se förstadier till vad som senare kommer i interiörtidningar eller konstgallerier. Att röra sig i gränslandet är på sätt och vis pysslarens privilegium och någonting som gör konstformen till en svårbestämd företeelse. Kanske är detta en av orsakerna till att så många väljer denna inriktning i sitt skapande på fritiden.

För att hitta rätt pysselredskap är det viktigt att veta vart man skall vända sig. Det finns åtskilliga butiker som endast jobbar med pyssel i olika former. Allt ifrån färger till garn, textil, betong och penslar finns under ett och samma tak för den som vill komma igång, eller ta sitt pyssel ett steg vidare. Via hänvisningen i texten hittar man allt som kan behövas oavsett vad för pyssel man söker efter.

skönhet

Är du också trött på ditt hår och skulle vilja testa något nytt? Tycker du att ditt hår känns alldeles för tunt och för kort? Håller du på att sparar ut håret men tycker att det växer för långsamt? Kanske ska du på bröllop och vill göra något extra med din frisyr? Då är hårförlängning definitivt något för dig! Med hårförlängning i Stockholm kan du äntligen få det där drömhåret som du så länge drömt om. Det kan verka omständligt att göra en hårförlängning men vi lovar att du inte kommer att ångra dig.

Bästa salongerna

I Stockholm finns så klart det bästa utbudet på hårsalonger och man brukar kunna hitta en salong som gör hårförlängning utan problem. Kolla upp frisören och vad hon har för utbildning för att försäkra dig om att resultatet kommer att bli så bra som du vill. Har du någon kompis som redan gjort hårförlängning i Stockholm så kan du be henne om rekommendationer. Det finns också många recensioner om olika hårfrisörer på Internet att läsa igenom och då du kan även få tips om salonger du kanske inte kände till.

Välja proffs

Det bästa är att alltid gå till ett proffs när man ska göra hårförlängning i Stockholm. En frisör kan förutom att sätta in slingorna ge dig råd om vilken metod som passar just ditt hår bäst och hur du bäst tar hand om ditt löshår. Det är mycket tidskrävande att göra en hårförlängning och man kan få stå länge i ganska obekväma ställningar vilket frestar på ryggen om man inte är van. Dessutom brukar en hårförlängning som är professionellt gjord sitta i mycket längre. Hemma har man inte heller den utrustning som behövs när man ska göra en hårförläning.

Rimligt pris för hårförlängning

Olika salonger tillämpar olika priser och det kan skilja ganska mycket mellan olika salonger. Salongerna i innerstan är vanligtvis ganska mycket dyrare än de som ligger ute i förorterna. Välj en salong som ligger nära dig när du ska göra din hårförlängning i Stockholm. Då kan du enkelt gå tillbaka om du har några frågor eller om en slinga skulle behövas sättas i igen. Ofta betalar man för antalet slingor som man vill sätta i och långa slingor är alltid dyrare än korta.

Terrängcykling

Effektiv träning på hjul

Bland de olika aktiviteter som finns att välja bland har cykling seglat upp som en populär gren. Det finns ett stort intresse för alla sporter associerade med cykel och för många är detta den enda sport som behövs. Träningen man får av att cykla är svår att överträffa i fråga om förbränning och mjölksyra. Beroende på vad för cykling man fastnat för, är det lite olika utmaningar. För den som gillar mountainbike finns leder att utforska runt om i Sverige. Allt ifrån bergsmassiv till skogsterräng och grusvägar. Någonting man bör ha i åtanke när man utövar mountainbike, är att cykeln samt övrig utrustning gåtts igenom minutiöst noga. Detta i och med de stora belastningar som är en direkt följd. Att välja och köpa mountainbike är egentligen inte konstigare än att hitta någon annan cykel. Det finns några variabler som sticker ut just när det kommer till terrängorienterade cyklar, men i grund och botten är det samma saker att säkerställa som vid köp av en traditionell variant.

Mountainbike på nätet

Allt fler väljer att göra sina köp på nätet och när det gäller träning i alla dess former är det inte något undantag! Såväl kläder som utrustning finns i volym på digitala varuhus och man kan räkna med snabb leverans om man beställer från butiker inom Sverige. När det gäller cyklar krävs ofta en hel del efterforskning innan man hittar vad man vill ha. Väl fast besluten kan man vilja provcykla innan man verkligen bestämmer sig. För andra är provcyklingen inte lika viktig varför man då kan införskaffa den mountainbike man söker efter direkt.

Någonting man kan tänka på i valet av mountainbike är stötdämpning och ramens utformning. Även vikt och bromsar är viktiga delar att studera. När man cyklar i terräng är det vanligt att man behöver ta sig över hinder där en vanlig cykel skulle fastna med kuggar och nav. Ramen för en riktig mountainbike kan variera en hel del från stadsfokuserade varianter. I och med de tuffa utmaningarna man ställs inför kan stötdämpningen vara någonting som har stor inverkan på valet av cykel. Tänk på att du kommer att sitta på cykeln under tuffa pass och att dämpningen kan underlätta en hel del.

Här finns en hel del inom mountainbike på nätet. Delar och cyklar skickas ofta snabbt och med bra skydd.