Shopping online

Användning av korsetter – bra att veta

Det finns många fördelar med att bära korsett – bland annat så får man en bättre hållning och, enligt många, en snyggare kroppsform. Men det finns också risker. Vid användning av korsetter finns därför några saker som är bra att känna till. Det är till exempel viktigt att tänka på att den ska sitta bekvämt, vilket kanske är en självklarhet för många, men inte för alla.

Fördelar med korsetter

Korsetter har använts av både kvinnor och män i hundratals år och det främst för att forma överkroppen. Det finns många olika modeller, både sådana som täcker bysten och sådana som börjar strax under. Oavsett val av modell finns flera fördelar med att bära korsett:

  • Det ger en bättre hållning
  • Möjlighet att forma kroppen om man t.ex vill ha smalare midja
  • Det ger avlastning för ryggen
  • Det är ett snyggt plagg, helt enkelt

När det finns många fördelar med saker, så som här med att bära korsett, så är det lätt att missa det som inte är lika bra. För trots mycket bra så finns det även några små saker som är bra att veta.

Vilka risker finns?

Det finns vissa risker vid användning av korsetter som är viktiga att känna till och det gäller både korsetter med snörning och sådana som stängs med till exempel hyskor. För den förstnämnda är den största risken att man helt enkelt snörar för hårt, vilket faktiskt kan göra så att man svimmar. Det finns också extrema fall från förr som resulterat i brutna revben men som tur är finns ett annat omdöme idag. För den andra modellen med hyskor finns samma risk, att den helt enkelt sitter för hårt, men då för att man valt en för liten storlek. En korsett ska vara bekväm att använda och man ska inte uppleva att det är svårt eller tungt att andas. Tänk också på blodflödet som kan begränsas vid användning av en hårt sittande korsett. En smal midja är inte värt att riskera hälsan för!

Det kan också bara bra att ge korsettanvändningen lite tid, dels för att korsetten ska forma sig lite efter kroppen, men främst för att kroppen ska vänja sig att bära den. Börja med korta stunder och öka eftersom, speciellt om du planerar att bära den ofta.